Paola van der Hulst

Relatiebegeleiding

Ben je op zoek naar relatiebegeleiding en herken je één of meerdere situaties?

Jij en je partner hebben steeds weer dezelfde ruzies

De band die jullie voorheen met elkaar hadden voelt niet meer zo vanzelfsprekend

Jullie lijken langs elkaar te leven in plaats van met elkaar

Relatiebegeleiding: wat vertellen je patronen?

Tijdens relatiebegeleiding is de belangrijkste vraag: wat gebeurt er met jullie? Samen onderzoeken we welke patronen in jullie relatie een rol spelen. Als je begrijpt wat er gebeurt is het ook eenvoudiger dit te veranderen. Pas wanneer je de patronen herkent kun je er ook uit stappen als je dat wilt.

Vervolgens bekijken we wat er onder jullie patronen ligt. Wat maakt dat je telkens weer bepaald gedrag vertoont? Ook brengen we jullie onderliggende verlangens, behoeftes en angsten in kaart. Daardoor komt er weer meer verbinding en kan (opnieuw) een veilige basis ontstaan. Jullie relatie komt in balans.

Tijdens relatiebegeleiding maak ik onder meer gebruik van de methodes lichaamswerk, familieopstellingen en Emotionally Focused Therapy (EFT).

Wat zeggen jullie zonder woorden?

Lichaamswerk komt in alles terug. Hoe zit, kijk of praat je en waar in je lichaam bevindt zich spanning. Je daarvan bewust maken is belangrijk. Zodat je begrijpt wat je tegen je partner zegt zonder woorden.

Familieopstellingen

Verder werk ik regelmatig in een opstelling in de ruimte. Bijvoorbeeld: wat is een goede onderlinge afstand voor jullie? Voor de een is dat vaak heel anders dan voor de ander. Dat boven tafel krijgen en uitdiepen geeft je veel informatie en kan spanningen wegnemen. Een opstelling maakt het jullie beide makkelijker je relatie in het hier en nu te ervaren. Dat is vaak anders dan het oude verhaal.

Elkaar begrijpen met EFT

EFT (Emotionally Focussed Therapy) gaat uit van de hechtingstheorie: je bent niet gemaakt alleen te zijn. Je functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. Door de veiligheid die een partner of geliefde je biedt kun je in je dagelijks leven meer aan. Binnen je relatie kunnen (negatieve) emoties soms hoog oplopen. Je wilt de ander niet kwijt maar ook jezelf niet verliezen. Met EFT gebruik ik jullie emoties als ingang elkaar beter te leren begrijpen. Realiseer je dat onder boosheid vaak pijn en verdriet schuilgaat. Het is belangrijk daaraan woorden te kunnen geven. Door jouw behoeftes kenbaar te maken geef je je partner ruimte je te (leren) begrijpen. Met boosheid alleen bereik je je doel niet. Je hebt de steun, troost, geruststelling of bevestiging van je partner nodig en daarvoor is het belangrijk je kwetsbaar te kunnen opstellen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over mijn werkwijze? Of heb je interesse in een kennismakingsgesprek waarin we samen bespreken hoe ik jullie kan begeleiden? Neem dan contact met me op via e-mail. Praktische informatie over de behandeling, tarieven en vergoedingen vind je hier.